Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Kárpát-Medencei Újságírók Egyesületének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Konzili Edit
  főszerkesztő-helyettes
Soltész Irén
  szerkesztő/admin
Polonkai Attila
  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

Hová lett a zománc?

Ágnes
Ágnes képe

Volt egyszer, hol nem volt, volt a világon egy csodálatos  gyár, amit úgy hívtak; HIM, azaz, Hajdúsági Ipar- Művek. Ebben a Művekben még gyártottak gyönyörű kivitelezésű háztartási gépeket; amelyeken tartós volt a zománc. Hanem a gépek is tartósak voltak, amik kikerültek onnan. Nekem még ma is forgótárcsás mosógépem és centrifugám van, melyeken most is ép a zománc, pedig 1981-ben vettem őket kéz alól. A konyhai tűzhelyem zománca  még mindig hófehér  és a rezsóm is megőrizte fehérségét, amíg végleg el nem romlott, de akkor már 26 éves volt.
Mi volt a titkuk? Megmondom: Azokat a termékeket még ZOMÁNC fedte és nem rontotta meg minőségüket az "új technológia" Ha az étel kifutott a rezsón, letöröltük és újra fehéren tündököltek.
  Már a negyedik rezsót vettem, amióta a régi , 26 év után felmondta a szolgálatot. Az első ételkifutás után letörölhetetlenül bebarnult . Semmilyen vegyszerrel sem tudom letisztítani.
Hová lett a zománc? Eltüntette az új, modern technológia, amely csak a fogyasztói társadalom kiszolgálására teremtődött. És vajon mit szól mindehhez a Hajdúsági Ipar-Művek, ha ugyan még létezik?

Rovatok: 
Füstölgéseim