Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Független Újságírók Szövetségének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
Konzili Edit
  főszerkesztő-helyettes

Polonkai Attila
  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

Ilona új munkahelye

Divima
Divima képe

Ilonka félve tipegett be új munkahelyére. Ennek oka a csupa férfi munkaerő mibenlétében rejlett. A hely sem volt egy szokványos, agysebészeti szikéket polírozó műhelybe nyert felvételt. Főnöke Languszta Manguszta az első percben megkívánta huszonéves idomait. A lány ezt nem tudta biztosan de valamit azért érzett, mert  utálta az energiákat amik áramlottak feléje a jóemberből. Egy napon éppen a műhely egy félreeső helyiségében tartózkodott, két karját felemelve nyújtózkodott a legmagasabb polc felé. Ebben a pillanatban lépett be Manguszta, gyors lépéssel Ilona mögött termett, hátulról átnyúlt a lány karjai alatt és megmarkolta a lágy melleket.  A nő megmerevedve sokkott kapott, állt mint a sóbálvány  gondolkodása  megszűnt, kicsit meg is szédült. Manguszta elengedte amit fogott majd azt mondta: - Nekem ez járt! majd dölyfös léptekkel elhagyta a helyiséget.
Ilona mélységes undort és szégyent érzett. Senkivel nem tudta megosztani ezt a borzalmat. Lassan megfordult és a feldolgozatlan események dobozába tette a problémát, agya rejtett szegletébe.
Évek múltak. Majd egy összejövetelen a mellette ülő férfi anekdotájából felelevenődő gondolatok megfájdították a fejét, magára ismert, pedig nem is róla volt szó. Arnold mesélni kezdett.
-Képzeljétek egyszer a mezőgazdasági részlegen Matyi elhatározta, hogy megmellezi Jolánkát, mögé lopakodott és elkapta a nő melleit. Jolánnak pillanat töredéke után jutott az információ a védekezés vonalába és hátrarúgott a lábával, Matyi röpült és a gőzölgő trágyahalom oldalába állt meg .- fejezte be az elbeszélést Arnold, széles vigyorral az arcán.
A történet alatt Ilona vérvörösen bámulta a terítő láthatatlan négyzetrácsait, viszont Manguszta tele szájjal felkiáltott: - Ennyit azért megért!
Ilona elképzelte, hogy feláll odamegy a férfihoz és egy rántással letépi a két heréjét egyszerre. Persze ez csak gondolati síkon működött.
A nő csendes megalázottságában üldögélt tovább a vihogó tajtparasztok között.
 

Rovatok: 
PÁLYÁZATOK