Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Kárpát-Medencei Újságírók Egyesületének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Konzili Edit
  főszerkesztő-helyettes
Soltész Irén
  szerkesztő/admin
Polonkai Attila
  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

Kérdés a könyvek borítójáról

zsuzsa
zsuzsa képe

Összesítve a visszajelzéseket, a legtöbb szavazatot a műbőr kötés és a csillogó anyagos nyerte el a tetszéseteket.. Mindkettő nagyon szép és ami léyeges, hogy tartós. Olyan örök. Köszönöm mindazoknak, akik visszajeleztek.

********

Szeretnék kérdezni valamit Tőletek a könyvek borítójával kapcsolatosan:

Melyiket választjátok? Vagyis milyen legyen a könyvek borítója?  

1./  Fehér alapon, valamilyen minta, kép, stb...
Előnye, hogy színes, hátránya, hogy hamar piszkolódik, a kép kopik, karcolódik.

2./ Műbőr kötés - arany betűkkel írva rá a cím... (Ez lehet több féle színben. A legszebb a bordó és a sötétkék.) Tartós, szép, de ezen nincsen minta...
Ez a minta nem adja teljesen vissza a színt. Eredetileg sötétebb, (bodó és nem piros  )színű, de van más színben is. Szép erezetek vannak benne. Ez szerintem a legszebb! 100 Ft-tal kerülne többe a könyv bekötése. (2000 Ft helyett 2100,-Ft) Az ár a könyv bekötése, nem a könyv teljes ára!!!

 

3./ Van egy különleges anyag, ami kicsit csillog. Korábban már készítettem ilyen kötéssel könyvet.  A különlegességét a borító anyagának csillogása adja. Erős, tartós a borító anyaga... és szép... A Kék és a Lila a kedvencem.  Egyszínű, arany betűkkel írva a cím rajta. Sajnos nem látszik a képen a borító "csillogása". Szerintem nagyon szép! Több féle színben van: sötét lila. Vagyis kékes lila, barna, sötét kék...

Sok könyvem van ezzel a borítóval, én imádom! A bekötés ára itt 300 Ft-tal nő.  (2300,-Ft/könyv)

4./ Színes, fehér alapon minták, amilyent az utóbbi időben készítek, csak van rajta egy vékony fólia.  A fólia nem látszik, mert olyan vékony, csak kicsit fényesebb a borító, és nem piszkolódik, karcolódik, nem törik... Ezt külön kell készíttetnem egy harmadik nyomdában. Ez nem kopik, de drágább.  Itt külön kell megfizetni a fóliáztatást, ami darabonként szintén vagy 300 Ft minimum. Ezt nem tudom pontosan, de a következő héten utána járok.

5./ Végül pedig van a bársony kötés. Piros, Bordó, sötétkék, zöld, türkiz és barnás színekben van. A barnás szín nekem nem tetszik, a többi szép. Elénye az, hogy nagyon elegáns, de a bársony olyan, mint a hímes tojás... vigyázni kell rá, valójában arra  tökéletes, ha valaki gyönyörű kötésben akarja a saját könyvét, de ha folyton olvassa, a bársony is  egy idő után kopni fog. Így fotón nem látszik, hogy milyen szép, és a szín sem tökéletes.  Itt is kb 300 forinttal nő a könyv bekötésének ára.

DIVIMÁNAK VÁLASZ A  "TÖBBLETMUNKÁVAL" KAPCSOLATBAN:  A könyvek bekötését a nyomda végzi, többletmunkát az alábbiak szerint jelentene (vagy nem.):

Ha színes a könyv borítója, fehér alapon: ez esetben annyi a többletmunkám, hogy a borítót másik nyomdában készítik el.  Megszerkesztem, megtervezem a borítót, aztán elviszem az egyik nyomdába, ott kinyomtatják, majd elmegyek a másik nyomdába, elviszem a könyvekkel együtt, és ott bekötik. Itt a többlet munkám az egyik nyomdá-ból a másikba kell mennem, meg a borító-tervezés.

Ha fóliáztatjuk, akkor ugyanez a munka + egy harmadik nyomdában fóliáztatni...

A bársony, és a műbőr kötésnél nincs többletmunkám semmi. Elviszem a nyomdába, és bekötik. a könyveket és kész. Nincs borító tervezés, nincs furikázás egyik nyomdából a másikba... 

FONTOS LENNE MINÉL ELŐBB VISSZAJELEZNETEK!