A magyarero.hu weboldal a Kárpát-Medencei Újságírók Egyesületének Irodalmi honlapja.
Gyöngyösi Zsuzsa
főszerkesztő, Főadmin
(30) 525 6745
Konzili Edit
főszerkesztő-helyettes
Soltész Irén
szerkesztő/admin
Polonkai Attila
webadmin
Hozzávalók:
85 dkg narancs
4 dl narancslé (lehetőleg te magad facsard)
35 dkg cukor
1 tasak dzsemfix
fél teáskanál őrölt fahéj
fél teáskanál őrölt szegfűszeg
Elkészítés:
A narancsot hámozd meg, a fehér héját is távolítsd el, szedd gerezdekre, majd vágd apróra.Tedd főzőedénybe a narancslével együtt. A dzsemfixet keverd össze alaposan a cukorral és a fűszerekkel. Öntsd a narancshoz, majd állandó keverés mellett forrald fel.Hagyd forrni három percig - természetesen kevergetni kell közben - majd szedd üvegbe. Fordítsd a fejére 5 percre. Hűlés közben néha forgasd meg, hogy ne üljenek le az aljára a narancs darabok.
Jó étvágyat!