Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Kárpát-Medencei Újságírók Egyesületének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Konzili Edit
  főszerkesztő-helyettes
Soltész Irén
  szerkesztő/admin
Polonkai Attila
  webadmin

Kiadványok
























 

Jelenlegi hely

Narancslekvár

Dedi
Dedi képe

Hozzávalók:
85 dkg narancs 
4 dl narancslé (lehetőleg te magad facsard) 
35 dkg cukor 
1 tasak dzsemfix 
fél teáskanál őrölt fahéj 
fél teáskanál őrölt szegfűszeg

Elkészítés:
A narancsot hámozd meg, a fehér héját is távolítsd el, szedd gerezdekre, majd vágd apróra.Tedd főzőedénybe a narancslével együtt. A dzsemfixet keverd össze alaposan a cukorral és a fűszerekkel. Öntsd a narancshoz, majd állandó keverés mellett forrald fel.Hagyd forrni három percig - természetesen kevergetni kell közben - majd szedd üvegbe. Fordítsd a fejére 5 percre. Hűlés közben néha forgasd meg, hogy ne üljenek le az aljára a narancs darabok.

Jó étvágyat!

Rovatok: 
Alkotások