Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Kárpát-Medencei Újságírók Egyesületének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Konzili Edit
  főszerkesztő-helyettes
Soltész Irén
  szerkesztő/admin
Polonkai Attila
  webadmin

Kiadványok
























 

Jelenlegi hely

Ropogós hagymakarika

Dedi
Dedi képe

Ha szereted a rántott ételeket, a hagymakarikát is imádni fogod, a ropogós bunda alatt puhára főtt, ízletes zöldség felülmúlhatatlan zamattal bír.

Hozzávalók:

2-3 közepes fej hagyma
2 tojás
fél deci tej
liszt a panírozáshoz
zsemlemorzsa a panírozáshoz
1 mokkáskanálnyi kakukkfű
frissen őrölt bors
olaj a sütéshez

A hagymákat tisztítsd meg, majd vágd ujjnyi vastag darabokra őket, utána szedd karikákra. A panírozáshoz szükséges lisztet tedd egy kisebb zacskóba, szórd bele a kakukkfüvet és néhány tekerésnyi borsot, majd dobd mellé a hagymakarikákat, és jó alaposan rázd így össze, ezzel a lisztezés feladatát megoldottad.

A tojást keverd el a tejjel, a morzsát pedig készítsd egy másik tálkába. Mielőtt folytatod a panírozást, egy serpenyőbe önts annyi olajat, hogy a karikákat majd félig ellepje, és gyújts alá, hogy mire az első adagot bepanírozod, már süthesd is.

A lisztezett karikákat mártsd meg jó alaposan a tojásban, aztán a morzsában, majd tedd őket egy tányérra. Forró olajban pár perc alatt pirítsd meg minden oldalukat, aztán szedd ki papírtörlőre.

Rovatok: 
Alkotások