Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Független Újságírók Szövetségének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
Konzili Edit
  főszerkesztő-helyettes

Polonkai Attila
  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

Kultúra

Riersch Zoltán
Riersch Zoltán képe

Kissé összezavarodva

Rovatok: 
Kultúra

Nagykanizsa felett az ég felhőtlen. Sötét van, de lehet, hogy rosszul látom. A havazás elállt. Az eső még nem esik. A feketerigók még alszanak. A Berzsenyi utcai baglyok valamiért ma reggel nem állnak szóba velem. Talán. Majd. Egyszer.

Riersch Zoltán
Riersch Zoltán képe

Invitálás a Nemzeti Múzeumba

Rovatok: 
Kultúra

A közelmúltban budapesti utazásra invitált kedves ifjúkoromból megmaradt történelem tanári végzettségű barátom. Elfogadtam.

jockerFeri
jockerFeri képe

Lengyel árvízben…

Rovatok: 
Kultúra

1977. nyarán az akkori barátom hívott, hogy menjek vele Lengyelországba öt napra. Akkoriban még mi jártunk oda vásárolni, mert a pénznemek átváltása 100 %-os hasznot hozott.

Riersch Zoltán
Riersch Zoltán képe

MEGHÍVÓ

Rovatok: 
Kultúra

2015. Június 2-án, kedden, 18 órakor, a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtárban lesz a bemutatója az EMLÉKEIMBEN KERESEM A MENEDÉKEZ című új, tizenharmadik  kötetemnek.

Rovatok: 
Kultúra
A Erzsébet királyné idősebb éveiben egyre ritkábban látogatott szeretett Gödöllőjére. Utoljára a Milleniumi ünnepségek ideje alatt, 1896-ban jelent meg nyilvánosan Budapesten, majd 1897-ben, halálát megelőző évben, látta őt még egyszer vendégül a kastély.
Rovatok: 
Kultúra

A Gödöllői Királyi Kastély, eredeti nevén Grassalkovich-kastély, Európa második fennmaradt legnagyobb barokk épületegyüttese. Ma nemcsak múzeumával, hanem színes és érdekes kulturális programkínálatával várja a látogatókat.

Rovatok: 
Kultúra

A séta a Sisi Múzeumban folytatódik...

A Sisi Múzeum állandó kiállítása amellett, hogy a Sisi mítosz - vagy nevezhetnénk Sisi-kultusznak is - kialakulásának fázisait és feltételezhető okait mutatja be. 

Rovatok: 
Kultúra

Erzsébet királyné alakját már életében is kultusz és szeretet övezte Magyarországon, amely a halálával tovább fokozódott, és az azóta eltelt több mint egy évszázaddal sem csökkent. Bármilyen meglepő ez nekünk, magyaroknak, Európa-szerte életében nem váltott ki akkora érdeklődést és csodálatot mint tragikus halála után.

 

Riersch Zoltán
Riersch Zoltán képe

Néhány gondolat húsvét ürügyén

Rovatok: 
Kultúra

Élt köztünk valaha itt a földön (úgy kétezer éve) egy csupa nagybetűs EMBER. Tulajdonképpen nem tett semmi különöset. Élt elrendelése szerint. Élt a parancsolatok szerint. Élt a földi küldetése szerint.

Dedi
Dedi képe

Évfordulók

Rovatok: 
Kultúra

Számos esemény történt november 7-én, most mégis hazánk két megbecsült művészét emelném ki.

Lili
Lili képe

Válaszúton...

Rovatok: 
Kultúra

Örök életre szóló élmény számomra, hogy májusban, Válaszúton személyesen találkozhattam Kallós Zoli bácsival.

Rovatok: 
Kultúra

Vajon mi a lényeg?  Egy mítosz, amit felállítottak, vagy  a valóság? Ha Petőfit mégis elhurcolták, kisebbíti-e az a költő-óriás értékét, emberi nagyságát? Miért nem segít az igazság kiderítésében a Magyar Tudományos Akadémia?!