Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Kárpát-Medencei Újságírók Egyesületének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Konzili Edit
  főszerkesztő-helyettes
Soltész Irén
  szerkesztő/admin
Polonkai Attila
  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

Ősi hüllők Ironstoneban

Marika Lovász
Marika Lovász képe
     Dino koponyák . Félelmetes látvány. de csak elsőre.
   

   

 

 

 

Ironstone Heritag ( Örökség ) Múzeum

 

Murphysben van egy elhíresült szőlőbirtok... Ironstone Vineyards.
Nos ez a birtok nem csak a szőlő és a belőle préselt kitűnő borok, és hatalmas bormúzeumával híresült el, - nekem legalább is- hanem a birtokon található, és az idelátogató turisták számára teljesen ingyenesen megtekinthető Heritag ( Örökség ) Museum megtekintése akora élményt nyújtott, hogy csak több részben tudom bemutani.
De azért nem hagyom ki az itteni sok napsütés hatására érlelődött mézédes szőlőt, amely mint a helyiek mondják, valamiféle mészkő és palakőzet ötvöződésén termelődik, egészen spciális a földhő éjszakai visszasugárzásra. Az itt szüretelt szőlőből világhírű borokat készítenek.
Aki idelátogat, többféle, igen jó minőségű bort kóstolhat , ingyen és bérmentve, mondván, hogy úgyis besétálsz majd az étteremben, ahol költesz. Ittam egy olyan bort Cabernet Franc-ot , amely íze mint valami mézes likőré. A kínálgató azt mondta, fekete cseresznye, szeder, és tölgyfűszerrel kombinált borról van szó, ára igen magas.
Mindent megtesznek azért, hogy az itt termelt borok a világ minden országába eljussanak.
Több hektáron, gyönyörű szórakoztató parkot létesítettek, pl esküvők, koncertek híres zenészekkel, művészeti hetek rendzésére alkalmas események, egész évben várják a turistákat. Ez a törekvésük érthető is, mert a Vineyard is része akar lenni a Heritagnak, és azt hiszem lesz is, mert mint látjátok engem is elragadott.

Ősi hüllők csontvázai

Már ott tudtam, hogy elhozom haza ezt a hatalmas élményt. És most lássuk a Heratag Múzeum képeit: Mintegy 300 millió évre taksált ősi hüllők, dinoszauszusok, madarak, teknősök, megkövesedett maradványai akár a szabadtéri bányászati múzeumban is láthatók. Valamivel konzerválva vannak, de a történeti leírások szerint, a valamikor a tenger visszahúzódása után teljesen megkövesedett leletek extra konzerválására nincs igény, hiszen kemény érckő lett belőlük... Páratlan élmény volt...
 
DINO tojások, Teknősök, Koponyák
Érdemes betekinteni az albumba, és ott egy-egy képre kattintva kinagyítva láthatók,... DINO tojások,... Csontok,... Koponyák. Én a valóságban láthattam. Ebben a múzeumban
 
Madárlábak, csontdarabkák

saját képek

Rovatok: 
Irodalom