Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Kárpát-Medencei Újságírók Egyesületének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Soltész Irén
  szerkesztő
Takács Mária
  szerkesztő/admin
Polonkai Attila
Hollósi-Simon István

  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

„Feladhatja magát az ember?

Főadmin
Főadmin képe
„Feladhatja magát az ember?
 
   Persze!…Én is…Nem volt pénzem vonatra és így feladtam magam – portósan-csomagban. De hiába érkeztem meg, egy csomag nem válthatja ki magát, mert ha elhagyja magát, megszűnik csomag lenni. Magamat meg ennyire el sem hagyhatom!
   De még azt sem tudom, hogy mi van bennem? Kívülről befelé kezdjek el pakolni, vagy belülről kifelé. (Ha mozdulni tudnék!) Most el vagyok kötelezve, vagy le vagyok kötelezve?!
   Tényleg! Mi köt engem ehhez a csomaghoz…A spárgán kívül? És egyáltalán én adtam fel magam?! Vagy mi adtuk fel egymást? Vagy minket adtak fel, mint egy csomagot? Ha feladtak minket, akkor most mi a feladat? Még azt sem tudom, hogy csomag formájú ember vagyok, vagy már csak ember formájú csomag? És ha feladtak minket, akkor magunk helyett ki fog minket kiváltani? Felváltani? Beváltani? Vagy megváltani? Ha ezek közül valamelyiket választjuk, mit vált ki ez majd belőlünk? És másokból?!
   Más okból a nemzetek történetében már eltűnt egy-két csomag. Mi még magunkra találunk?! Országon kívül igen, de belül is?!
Még cipeljük egymás terheit, vagy csak a saját könnyebbik végünket fogjuk meg?! Akkor a többieknek kell minket is eltartani. Tartós fajta vagyunk! (De azért sokan romlandók!) Igaz, már jó ideje elállunk. Egy helyben! Egymástól távol, mint elszigetelt egyszemélyes országok. Az éjjel is azt álmodtam, hogy nagy eső volt, mindenki disszidált, s magával vitte a talpán egész Magyarországot.
   Egyedül az én lábam alól nem sikerült kihúzni a talajt. Most ekkora Magyarország! Tehát vigyázni kell, mert mostantól minden lépésem hazaárulás! Szerencsére a lábam – talán ijedtségből – de születésemtől EBBE A FÖLDBE GYÖKEREZETT!"
"Sándor György”
Rovatok: 
Egyéb