Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Kárpát-Medencei Újságírók Egyesületének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Graholy Zoé
  főszerkesztő-helyettes
Soltész Irén
  szerkesztő/admin
Polonkai Attila
  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

Hová süllyedt a világ?

szeda2
szeda2 képe

   Egy rövid történetet hozok, aminek eredménye, az emberi érzésektől, jó indulattól függ. Volt már rá példa, hogy valakit kitagadtak a családból amiatt, hogy nem azzal házasodott, akivel a tisztes família szerette volna. Volt, hogy a gyermek nem arra ment, amerre helyesnek vélték az öntörvényű szülők, de az régen volt. A régi időkben hallhattunk hasonló sztorikat. A mai világban az ember környezetében kicsit más szemszögből látja a helyzetet.
   Történik napjainkban, egy tisztességes család életében, amikor is létre jött egy kapcsolat egy fiatal nő és egy középkorú férfi között. A nő családja és a férfié, rokonságban voltak. A pár vér szerint nem rokon, mivel a nő fogadott gyermek volt.
   A férfi édesanyja ellenzi ezt a kapcsolatot, ezért megtesz mindent, hogy szétválassza őket. Meddig mehet el az anyós azért, hogy meghiusítsa ezt a kapcsolatot? Úgy tűnik nem riad vissza semmitől, még attól sem, hogy jogtalanul vádaskodjon és megrontson egy amúgy is gyenge rokoni szálat. Napi szinten rendeli magához a fiát, fuggőségi helyzetet teremt, telefonálgat, zaklatja a lány szüleit, főleg az anyát. Mocskos beszéddel, sértegetéssel hibáztatva, hogy ő hozta össze őket, ami persze nem igaz.
   A kérdésre, hogy honnan szedte az információt, ezt csak ő gondolja - a válasz. Felvállalja azt is, hogy a fiaival, a menyével rosszabb legyen a kapcsolata. Hogyan lehet megoldani az ilyen bonyolult helyzetet, hogy ne sérüljön még jobban senki?
   Teljes a káosz, az értetlenül összeállított családi viszályból, kilátni sem lehet. A teljesség igénye nélkül írtam le ezt a rövid történetet, hogy lássuk meg, mit kellene tenni ebben a nehéz helyzetben. Naponta ment a fenyegetőzés, zaklatás, egy olyan családban, ahol békességben szeretnének élni. Ez az élet, ami nehézségeket okoz, és talán lesz egy jól követhető gondolat.
2017. 07. 19. B.Sz.É.

Rovatok: 
Irodalom