Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Kárpát-Medencei Újságírók Egyesületének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Konzili Edit
  főszerkesztő-helyettes
Soltész Irén
  szerkesztő/admin
Polonkai Attila
  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

Kaliforniai emlékeim 3. Lumberjack nap

Marika Lovász
Marika Lovász képe
Lumberjack nap
Békaverseny
 
LUMBERJACK napon ....október első szombatján tartják a favágók ( erdők ) napját itt West Pointban.

Ezen a napon mintegy tízezer ember jön fel a hegyre, hogy vigadjon. Felidézik az elmúlt , mintegy 160 év történéseit. A gyermekeket tetőtől talpig aranyos ruhába öltöztetik, kilátszó testrészeiket is arannyal festik be. Vannak itt málhás lovacskák, seriffek, rablók, és természetesen - ahogy ilyen helyen lenni szokott - a kokottok sem maradhatnak ki. Egy korabeli western történetet is eljátszottak, nekem nagyon tetszett, No és persze halott is volt...! Hiszen lövöldöztek!

A málhások elégedettek: megvan az arany

Ez a kisöreg védte a ládában rejlő aranyat! Rettenetesen félt... Hiszen egy embert már lelőttek a rablók! Láttátok volna, hogyan remegett a pisztoly a kezében. 
A zenekar a Sej haj Rozi-t is játszotta
 
Itt jegyzem meg, hogy még a legkisebb településen is van szinház, a West Pointit Danielle mutatta meg nagy büszkeséggel,. A szinház mindössze 60 férőhelyes.
Minden évben más főattrakcióval érkezik egy helyi ranch tulajdonos. Idén a békaugratást jelképezte. Persze a békák is aranyat viselnek magukon. Róluk majd Sutter Chreknél fogok írni. Korabeli autókkal érkeztek a meggazdagodott aranyásók, amelyekkel  aztán a megtalált aranyat vitték az aranyhidon --Golden Gate--át.
Tűzoltóság. Ma a legfontosabb hatósági közeg
Nagy szerepe van a tűzoltóságnak. Kell is, sok az erdőtűz...pár képet készítettem a kiégett , kidőlt fákról is. Szomorú látvány. Ugyanakkor a nagy szárazság ellenére, már látni, hogy sarjad az új növényzet. A természet önmagát újítja meg.
Vásározók, verik fel sátraikat, és a felvonulás után nagy eszem-iszom, estére táncmulatság van.

Mi ebéd után hazamentünk, kicsit lepihentem. Telefoncsengésre ébredtem. Valaki jönni fog. Egy ember azért telefonált, mert Boriska a vásárolt tombolán nyert, és mert már nem voltunk ott a sorsoláskor , a megnyert pénzt a helyébe is hozták. Ha nem látom, nem hiszem el.
Magyarországon ilyent elképzelni sem lehet.

 
 
Huszonnegyedik a hetvenből...büszkék és boldogok
Felejthetetlen emlékem marad West Point
Rovatok: 
Irodalom