Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Kárpát-Medencei Újságírók Egyesületének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Soltész Irén
  szerkesztő
Takács Mária
  szerkesztő/admin
Polonkai Attila
Hollósi-Simon István

  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

A legpofátlanabb sikkasztás

zsuzsa
zsuzsa képe

Hát...lehet engem szidni, de ... Azon gondolkozom, milyen jó, hogy több pártrendszer van, mert egymás ellen csodaszépen ki lehet teregetni a szemét dolgokat. A baloldal a jobb oldallal kapcsolatos piszkos dolgokat teszi közzé, a jobb oldal a baloldallal kapcsolatosat. Bárki követi is el azokat, a tény az tény marad! És a lényeg: egyik kutrya, másik eb - csak éppen mindig a tisztességes állampolgárok zsebéből veszik el a pénzt! Mert mi tűrünk!

"Mélységesen felháborító az a hír, ami szerint az állampolgárok személyi jövedelemadójuk 1 százalékának felajánlásaival visszaél az állam. Sajtóhírek szerint a parlagfűirtásra befolyt összeget, mintegy 1,1 milliárd forintot a felajánlók megkérdezése nélkül nemes egyszerűséggel átcsoportosították egészen más jellegű kiadásokra. Eddig is éppen elég nagy problémát jelentett az, hogy az emberek jelentős része nem élt az 1 százalékos felajánlás lehetőségével, sokan éppen az ilyen visszataszító ügyek miatt. Hogy várhat el az állam bármit is a polgáraitól, ha saját maga folyamatosan félrevezeti és semmibe veszi őket?!

Egy civil szervezet kitartó munkájának és a minisztériummal szembeni pernyerésének eredményeképp most már tisztán látható az emberek számára az a mélységesen elszomorító és egyben felháborító tény, hogy a minisztérium a felajánlott adóforintok kétharmadát egész egyszerűen felélte működési költségekre, a maradék egyharmadot pedig átcsoportosította más területekre. A pénzt a bíróság által elrendelt beszámoló szerint parlagfűirtás helyett végkielégítésekre, informatikai eszközökre, süteményekre, diákköri konferenciára és terepjáróra fordította a minisztérium.

Hogy képzeli a Fidesz-kormány, hogy szembe megy 177 ezer állampolgár akaratával és jóindulatával? A Jobbik természetesen még a mai napon feljelentést tesz különösen jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntett gyanúja miatt. Ezen túl pedig a felelősök azonnali megnevezését, elszámoltatását követeljük, az érintettektől pedig nyilvános bocsánatkérést!

Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője "

Rovatok: 
Politika