Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Kárpát-Medencei Újságírók Egyesületének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Soltész Irén
  szerkesztő
Takács Mária
  szerkesztő/admin
Polonkai Attila
Hollósi-Simon István

  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

Magyarországon nincs sem sajtószabadság, sem demokrácia!

zsuzsa
zsuzsa képe

A napokban jóleső érzéssel olvastam néhány olyan ember nevét a sajtóban, akik évtizedeken keresztül végzett lelkiismeretes munkájuk, emberi értékeik alapján ilyen-olyan kitüntetéseket, díjakat vehettek át.

Kezdtem jó pontot adni a FIDESZ Kormánynak, hogy lám-lám, azért vannak elismerésre méltó tettei is, mert nem csak „hazabeszél”, és nem csak azokat jutalmazza, akik agymosott módon, csontig nyalva „dicsőítik” tetteiket, cselekedeteiket, hanem elismerik azokat is,  akiknek a véleménye nem egyezik mindenben az övéikkel. Akik talán a NÉP nyelvén szólalnak meg. 

A demokrácia ez lenne… ha lenne…De nincs!

Egy  állami kitüntetést, akár egy Táncsics (vagy bármilyen) díjat, igen nagy körültekintés után lehet csak átadni – mondhatná bárki -. S ha már kiadták, azt csak úgy lehet visszavonni, ha a kitüntetett arra súlyos okok miatt, méltatlanná válik. Ráadásul egy ilyen díjat nem EGY ember ad, hanem egy kuratórium. 

Nemzeti ünnepünk, - március 15-e - alkalmából Táncsics Mihály díjat kapott Szaniszló Ferenc, az ECHO TV legnépszerűbb, legkedveltebb műsorvezetője.

Olyan ember, aki nem tartozik a seggnyalók táborába! Nyílt, egyenes, őszinte, szókimondó, lelkiismeretes, és süt belőle a valós hazaszeretet.. Akit nem lehet lefizetni, megvásárolni. A NÉP fia, azé a népé, akit minden kormánynak képviselnie kellett volna, és kellene, legyen az MDF, MSZP, vagy FIDESZ. Olyan ember, aki átérzi annak a 15 millió magyarnak a sorsát, akik a világ bármely táján élnek. Aki a nyelvükön szól, érzéseiket, véleményüket közvetítve a nagyvilág felé, mert EZ A MUNKÁJA! Nem a hazug, álszent szavak, amit a szájába adnak, amit a mindenkori hatalom elvárna tőle!

Jól eső érzéssel dőltem hátra fotelemben, amikor elolvastam a kitüntetésről szóló híreket, de alig telt el pár nap, és ezt az érzést bennem undor, és hányinger váltotta fel.

Néhány – korábban ki tudja, miért is díjazott – személy mindjárt felháborodását fejezte ki, és tiltakozása jeléül úgy nyilatkozott, hogy visszaadja kitüntetését. (Nos, itt az alkalom, tegyék hát meg, mert Szaniszlóról legalább tudjuk, hogy miért is kapta! Természetesen a kitüntetéssel járó jelentős összegű pénzt se felejtsék visszaadni, mert hogy arról bölcsen hallgatnak.)

A Táncsics  Mihály díjat átadó Balog Zoltán miniszter gyáván, és sunyin, - mert saját döntését nem merte felvállalni, nem mert amellett kiállni, - felszólította Szaniszló Ferencet, hogy az átvett díjat adja vissza, mondván, "azt kellő körültekintés, és átgondolás nélkül adta át részére."

Szaniszló Ferenc – nem egyetlen ember, hanem egy kuratórium döntése alapján – kapott egy Táncsics díjat. Ennek alapján tehát egy ember azt  nem vonhatja vissza! Ha a kuratórium, akik megszavazták annak odaítélését, visszavonja azt pár nappal később, ugyancsak  elítélendő, és az a kuratórium jellemtelenségéről tanúskodik. Nonszensz, hogy 1-2 nappal később ugyanazok által, akik ezt megszavazták, és át is adták Szaniszló Ferenc részére, (vajh’ milyen hatalmas bűnöket is követett el az alatt a kettő-három nap alatt a szerencsétlen ) a díjazott most hirtelen arra méltatlanná vált.

Balog Zoltán miniszter felelős a cselekedeteiért! Ha kiadott egy kitüntetést, és azt átgondolatlanul tette, bizonyítja önmagáról, hogy nem alkalmas munkakörének betöltésére, hiszen nem képes józanul, megfontoltan dönteni, - ezt ő saját maga is elismeri -. 

Felvetődik az emberekben jogosan a kérdés: MIT KERES MINISZTERKÉNT EGY OLYAN POZÍCIÓBAN, AHOL EGY ORSZÁG VEZETÉSÉBEN KELL RÉSZT VENNIE? Vagy ott is "kívülről" jövő utasítások alapján  dönt magyar emberek életéről, sorsáról?!  Hogyan, és mi alapján lehet(ne) bízni egy olyan emberben, aki nem tud felelős döntéseket hozni, az ország ügyeihez viszonyítva még egy ilyen "aprócska" ügyben sem?! 

Másrészt Balog úr szart csinált a szájából, és ez Őt minősíti! A visszaadásra való felszólítással bizonyította, hogy Magyarországon nincs sem demokrácia, sem sajtószabadság, s hogy Magyarország (ál)nemzeti kormányának külföld dirigál! 

Ki a jó büdös fenének képzeli magát Izrael budapesti nagykövete, és milyen alapon és jogon avatkozik bele egy ország magánügyeibe?! Csoda-e, ha a magyar emberek egyre nagyobb ellenszenvvel viseltetnek az „idegenszívűekkel” szemben? Mikor mennek a magyar emberek Izraelbe, hogy belepofázzanak a belügyeikbe, hogy követelőzzenek, hogy irányítsák őket, hogy felvásárolják földjeiket, gyáraikat... nem sorolom tovább...

Szaniszló Ferenc Magyarország egyik legnépszerűbb újságírója, műsorvezetője, aki méltó a Táncsics Mihály díjra, azt megérdemelten kapta. Ha ez nem tetszik néhány röfögő liberál-bolseviknak, tessék visszaadni a kapott kitüntetéseket, aa vele járó pénzzeél együtt. Van még a nemzeti oldalon bőven olyan újságíró, akinek azt nyalás nélkül, tiszteséges munkájáért oda lehet ítélni! 

Gy.Zs.

Rovatok: 
Politika