Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Kárpát-Medencei Újságírók Egyesületének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Soltész Irén
  szerkesztő
Takács Mária
  szerkesztő/admin
Polonkai Attila
Hollósi-Simon István

  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

A meggyilkolt anyós különös esete

zsuzsa
zsuzsa képe

Gyurcsány késői vagyonfelosztása - több mint 8 év telt el a válás óta - azért is érdekes, mert az ingatlan tulajdonjogát akkor sem adta oda hamarabb (hacsak nem a törvények lassúsága miatt) a volt feleségnek, amikor annak anyját 1998. február 25-én, a Horn-kormány utolsó hónapjaiban meg nem ölték. Mert megölték - írja a Magyar Demokrata.

Gyurcsány Ferenc 1980 és 1984 között a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem biológia - technika szakos főiskolai hallgatója volt. Második feleségét, Bognár Edinát egy hospitáció során, itt az öreg alma mater falai között ismerte meg.

Az 1985-ben megtartott házasságot követően az ara szülei a Mecsek oldalában (az Ángyán utcában) egy közel 20 millió forintos házzal lepték meg az ifjú párt. A pécsi állatkerthez közeli házban Bognár Edina két gyermekkel ajándékozta meg Gyurcsány Ferencet: 1988-ban Péterrel, 1990-ben pedig Bálinttal. Gyurcsány Ferenc ebben az évben szerezte meg a közgazdasági diplomáját. Bognár Edina nevelőapja dr. Bognár János szülész-nőgyógyász, édesanyja pedig dr. Törő Mária Magdolna kardiológus volt.

Az örömszülők a Gyurcsány-Bognár-házasságkor már rég nem éltek együtt. A megismerkedésük helyének számító pécsi I. számú klinikai éveket követően a volt örömapa először Kaposvárott a Kapolyi Mór, később pedig Marcaliban a Városi Kórházban vállalt munkát.

Míg Bognár János nyugdíjasként második feleségével és három lányával Marcaliban telepedett le, addig a volt feleség - Törő Mária Magdolna - Székesfehérváron. Mellesleg Bognár Edina keresztapja, aki ráadásul az esküvőn az egyik tanú tisztségét is betöltötte, 1998-tól az Orbán- kormány egyik minisztere volt. A '90-es évek elején Gyurcsány Ferenc még Bognár Edinával élt együtt, amikor élete harmadik menyasszonyát - Dobrev Klárát - egy balatoni utazásakor megismerte. Talán Apró Piroska leendő anyósi szeretetének is betudható volt, hogy a jelenlegi miniszterelnök pár év múlva már több nagy értékű volt állami vízparti villa tulajdonjogát szerezte meg, szinte ingyen (Balatonőszöd, Balatonszemes.)

A hosszúra nyúlt "balatoni nyaralást" újabb házasság követte. Gyurcsány 1995 májusában vette el feleségül Dobrev Klárát. A tulajdoni lapok szerint a jelenlegi miniszterelnök szűkmarkúan, fogcsikorgatva bánt el gyermekeinek anyjával, Bognár Edinával. Gyurcsány ekkor mint az Altus Befektetési és Vagyonkezelési Rt vezérigazgatója már több nagy értékű budapesti ingatlan tulajdonosa volt (Hollós utca, Havanna utca, Jurisics utca, Szalay utca).

A III. kerületi Táborhegyi lépcső 11. szám alatti 926 négyzetméter nagyságú házat és telket 1991 december végén; a 7/a szám alatti 793 négyzetméter nagyságú lakást és telket (az ACCES cége által) pedig 1994 júliusában vásárolta meg.

A polgári törvénykönyv mai napig hatályos rendelete szerint válás esetén 50-50 százalékban kell szétosztani a családi vagyont a házastársak között.

Ennek ellenére, a 7/a alatt található lakás tulajdonjogára a jelenleg 40 éves Edinának és gyermekeinek 2003 október végéig kellett várnia. Gyurcsány késői vagyonfelosztása - több mint 8 év telt el a válás óta - azért is érdekes, mert az ingatlan tulajdonjogát akkor sem adta oda hamarabb (hacsak nem a törvények lassúsága miatt) a volt feleségnek, amikor annak anyját 1998. február 25-én, a Horn-kormány utolsó hónapjaiban meg nem ölték. Mert megölték.

A 60 éves Törő Mária Magdolna kardiológus megfojtott holttestére lánya talált rá a székesfehérvári lakásban. Gyurcsány ekkor már új feleségével és anyósával az új rózsadombi otthonában élt, a Szemlőhegy utcai Apró-villában.

A rendőrségi jegyzőkönyvek szerint a nyugdíjas asszony rablógyilkosság áldozata lett. A gyilkosság ötletgazdájának a rendőrség "Magdika" egyik asszisztensnőjét, a 43 éves büntetlen előéletű B. L-nét tették meg. Az asszony, főnöke telefonbeszélgetését kihallgatva, ugyanis arra a következtetésre jutott, hogy felettese Rákóczi utcai lakásában több mint kétmillió forint megspórolt pénzt, illetve közel ugyanekkora értékben aranyékszert tart, amit könnyű szerrel meg lehet majd szerezni. Az asszisztensnő a titkot rövid időn belül megosztotta egy kárpátaljai doktornő és egy nyugalmazott rendőr dandártábornok fiával, G. K-val. Február 25-én K.A. 28 éves büntetett előéletű sárkeresztúri, G.K 31 éves büntetlen előéletű székesfehérvári, B.L.-né és B.D. 19 éves büntetlen, ugyancsak fehérvári lakosok abban a tudatban keresték fel a Rákóczi utca 33/b alatti házat, hogy a kardiológusnő aznap ügyeletben lesz. Mivel Törő Mária Magdolna a csengetésre nem nyitott ajtót, az elkövetőket meglepetésként érte, amikor a kardiológus házi ruhában előttük termett.

Mivel G.K édesanyja valaha kolleganője volt a doktornőnek, a rablás dulakodásba csapott át. A nyugdíjasként még praktizáló doktornőt zsinegelés módszerével-, egy bálakötöző madzaggal fojtották meg. A rendőr úrfi és csapata ezek után felforgatta az egész lakást, de csupán nyolcezer forintot, egy rádiótelefont. valamint az áldozat gépkocsijának kulcsait találták meg. A CSU-141-es rendszámtáblájú Daihatsu Charade-ot a gyilkosok hamar megtalálták a parkolóban, azzal távoztak a helyszínről.

Törő Mária Magdolna nyugdíjas éveiben is mindennap elment munkahelyére a kórházba, ahol a gyilkosságot követő napon nyolc órakor hiába várták. Munkatársai megpróbálták őt megkeresni, de eredmény nélkül, Budapesten élő lányát értesítették. Az áldozat lánya saját lakáskulcsával nyitotta ki a bejárati ajtót, édesanyját holtan, a negyed részig vízzel telt fürdőkádban, házi ruhában találta meg. A rendőrség a keresett kocsit másnap meglelte a Mancz János utca 2. számú lakó- épület előtti zsákutcaszerű parkolóban. Az ellopott kocsi kulcsát a nyomozók egy helyszíni szemlét követően egy József utcai csatornában találták meg. A Fejér Megyei Bíróság 1999-ben 12 év börtönre ítélte az elkövetőket. A történet azonban itt nem ér véget. 2005 januárjában a Pest Megyei Bíróság kétévnyi munka után államtitokra hivatkozva először 90, majd végül 25 évre titkosította az úgynevezett székesfehérvári maffiaper iratait. A bíróság ítélete szerint a 23 vádlott közül senkinek sem kellett börtönbe vonulnia, holott az évtized pereként emlegetett eljárásban több ügyészt, ügyészségi nyomozót, ügyvédet, nyomozót, büntetés-végrehajtási dolgozót és rendőrtisztet is vádolt a hatóság államtitoksértéssel, hivatali vesztegetéssel, hivatali visszaéléssel, hamis tanúzásra történő felhívással, bűnpártolással és vagyon elleni bűncselekmények elkövetésével.

A bíróság egyedül az elsőrendű vádlottat - Matók Ákost - ítélte el 2 év két hónap letöltendő szabadságvesztésre, de a korábbi előzetes letartóztatásban, illetve a házi őrizetben eltöltött idő beszámításával neki sem kellett börtönbe vonulnia. A vádlottak padján ott ült a Törő Mária Magdolna gyilkosságában részt vevő G. K édesapja is. Bár a  Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság hajdani magas beosztású vezetője, a nyugdíjas rendőr dandártábornok tagadta bűnösségét, a bíróság pénzbüntetésre és felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte őt G. K és társai 2010-ben szabadulnak A nyugalmazott rendőr édesapa már gondtalanul éli életét Székesfehérvár és Budapest között ingázva. Bognár Edina egy budai sportközpontban dolgozik, gyermekei várhatóan Angliában tanulnak majd tovább. Az 1994-től vagyonosodó Gyurcsány Ferenc pedig 2006-ig biztosan miniszterelnök marad. Lakhelye harmadik anyósa társaságában, a Szemlőhegyi úton található.   

Gyurcsany Ferenc (Fletto) működő cégei
 

Csak az a szomorú hogy mindezt büntetlenül megússza, most szépen lelép és szarik az egészre, tudja hogy soha nem fogják tudni elszámoltatni mindezért. Olvasónk összeállítása: Gyurcsány listája Gyurcsany  Ferenc. jelenleg is fennálló közvetlen vagy közvetett  tulajdonú cégei:

1. Altus Rt.
2. ROTAB Kereskedelmi Kft.
3. ALDO Ingatlanfejlesztő és Hasznosító Tanácsadó Kft.
4. Magyaróvári Timföld és Műkorund Kft., illetve jogutóda a MOTIM Rt.
5. Gép-és Felvonószerelő Váll., majd Gép-és Technológiaszerelő  Rt., végül ARK Vagyonkezelő Rt.
6. Béta-Roll Hengergumizó Rt.
7. Tisza Műtalp- és Gumigyártó Kft.
8. Acélkar Kft.
9. Dunántúl Termékenység Egyesülés
10. EMO-WIND Kft.
11. M-Automatika Kft.
12. MOTIM Műkorund Kft.
13. MOTIM-Kádkő Kft.
14. MOGÉPSZ ER Kft.
15. MESZ Kft.
16. MAVIKA Kft.

A múltbeli közvetett vagy közvetlen tulajdon:

1. ACCES V. Vagyonkezelő Kft.
2. DÉTELL Szolgáltató Kft.
3. GPS Vagyonkezelő és Gazdasági Tanácsadó Kft.
4. Balassagyarmati Fémipari Kft.
5. Fönícia Kereskedelmi Kft.
6. Fittelina Ingatlanbefektetési és -hasznosító Kft.
7. FORTUS Rt.
8. ROE Vagyonkezelő és Szolgáltató Kft.
9. SZÍV-ŐR Egészségügyi Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.
10. Perfekt Rt.
11. Bakonyi Bauxitbánya Kft.
12. BAUXIT Bányavagyonkezelő Kft.
13. Nomentana Kft.
14. Agóra Marketing Tanácsadó Kft.
15. Altus Consulting Gazdasági Tanácsadó Kft.
16. Altus Luxemburg S.A.H.
17. PARTAGAS MANAGEMENT Kft.
18. PERTIA Könyvvizsgáló Rt.
19. PERFEKT-Akadémia Oktatási és Szolgáltató Kht.
20. ÁRKÁDIA-HOTELS Üdültetési Kft.
21. Enviroinvest Kft.
22. Hír-Rádió Kft.
23. M.A.B . Ingatlanhasznosító Kft.
24. TMI Kft.
25. LBS ECONET Rt.
26. Magyar Közbeszerz ési Hírbörze Kft.
27. Perfekt Karrier Kft.
28. Bajalog Kft.
29. Első Magyar Timföldipari Kft.
30. GER-COM Kft.
31. MOTIM-KERLANE Kft.
32. MOTIM Alumíniumszulfát Kft.
33. Balassagyarmati Fémipari Rt.

Vezető tisztség betöltése a múltban (felügyelő bizottsági tagság):

1. NSZ 1999 Lapkiadó Rt.
2. Hidrotechnika Rt.
3. Sárvári Mezőgazdasági Rt.
4. Vasiterv Tervező Rt.
5. MOGÜRT Rt.
Azon cégek állami megrendelései és támogatásai, melyekben valaha szerepet vállalt

cég neve állami megrendelések állami támogatások
Perfekt Rt.       393 095 136 Ft  12 ...          Ft
TMI Hungary Kft.        300 795 Ft  0 Ft
Bakonyi Bauxitbánya Kft.  5 796 597 Ft     0 Ft
Perfekt-Akadémia Kht.      2 919 950 Ft  0 Ft
Altus Rt.    142 034 050 Ft     13 596 256 Ft
NSZ 1999 Rt.     3 750 000 Ft 3 000 000 Ft
Hidrotechnikai Kft.          0 Ft   25 000 000 Ft
MKH Kft.      12 860 213 Ft          0 Ft
Enviroinvest Kft.   22750Ft   43 029 775 Ft
Béta-Roll Hengergumizó Rt.     3 139 515 Ft       537 000 Ft
Sárvári Mezőgazdasági Rt   283 760 000 Ft       0 Ft
Motim Kádkő Kft.       0 Ft   1 311 000 Ft
Összesen:      847 679 006 Ft        98 974 031 Ft

Az államtól kicsalt többlet széndioxid kvóta külföldre eladásából  évente további 80-100 millió Ft.
Fittelina Kft.: elcsalt áfa: 15-20 millió Ft.
Privatizációnál vállalt rekultiváció költségének elcsalása: 250-300  millió Ft. pl. Bakonyi Bauxitbánya esetében.

Őszödi üdülőjét az állammal (velünk) vásároltatta meg úgy, hogy  Szilvási Gyuri barátjával állami pénzért béreltette havi 2.5 millió  forintért. 25 millióba került nekünk. Amíg le nem járt a "bérleti szerződés", meg sem közelítették. Üresen állt a ház több mint egy  évig.

A MOTIM-et az anyósa segítségével vásárolta(?) meg 700 millió körüli  összegért, de előtte a raktárakat több mint 2.5 milliárd Ft. (!)  értékű  nyersanyaggal töltötték fel.  A gyáron belüli környezetszennyező-anyagkezelést ellenőrizni sem  tudják, mert nem engedik be az ellenőröket. Százmilliós kárt okoznak  évente. Ami nem csak az összeg nagysága miatt bűncselekmény. A villanyáramot lényegesen olcsóbban kapja. Hogy a nyereség meglegyen,mi  fizetünk.
ElQró segítőkész anyósa, Apró Piroska - akinek az apja az 1956-ban a Kossuth téri tömegbe lövető Apró (Klein) Antal -, a Magyar Nemzeti Bank bécsi fiókjának kifosztásában jeleskedett, amit végül be is zártak. 70 milliárd (!) forintunk úszott el nyomtalanul. A bagóért megvásárolt és állami pénzen több mint százmillióért felújíttatott ún. képviselői klub összesen 130 milliónkba került.

Azon cégeknek juttatott állami támogatások és állami megrendelések, melyeket tulajdonlása idején folyósítottak cég neve:   

  állami megrendelések:  állami támogatások:
Perfekt Rt.          336 205381Ft  0Ft
TMI Hungary Kft.           300795Ft      0 Ft
Bakonyi Bauxitbánya Kft.        5 796597Ft    0 Ft
Perfekt-Akadémia Kht.   2 919950Ft  

 0 Ft

Altus Rt.        142 034050Ft   13 596 256Ft
Béta-Roll Hengergumizó Rt.   3 139515Ft     537 000 Ft
Motim Kádkő Kft.        0 Ft    1 311 000 Ft
Összesen:      490 396 288 Ft          15 444 256  Ft

ElQro Bálint nevű fia már gyakorol, nem akar a hagyományokkal szakítani. Csokoládét, élvezeti cikkeket lopott, majd az érettségin gyakoroltatták vele a csalás alapfogásait .,Túlórában. Sikerült. Szép család. Mostoha dédapa (Apró), mostoha nagyanyó (Apró), édes-nagypapa (Gyurcsány), édesapa (Gyurcsány) és most a Bálint (Gyurcsány). Az oviban biztosan  "enyv"  volt a jelük. ElQro (Elkuro) felesége szülei és nagyszülei (Kleinék) egy zsidótól lopták el azt a villát, ahol most ElQro is meghúzhatja magát. A többiről kevés  információnk van. A villa környékén is volt valami ingatlanügye. Pár tízmillióért.

A szólás szabadsága című műsorban éppen most vádolta csúnya beszéddel a Fideszt. Fájlalta , hogy csúnyán beszélnek róla. Mert az nem demokratikus. ElQrónak fogalma sincs, mi a fájdalom.
Javaslom, kérdezze meg a parancsára kilőtt szemű megnyomorított embereket, a pribékeivel gumigolyóval összelövöldöztetett embereket. A meglőtt erdélyi bácsit, az összerugdosott olimpiai bajnok öttusázót, a megkötözött, pribékei által szándékosan eltört kezű embereket, azt, akit letérdepeltettek, és a Gyurcsány-pribék lábára ugorva törte el a sípcsontját. A Magyar Rádió udvarába 2006. október 23-án behurcolt órákon keresztül térdepeltetett, véresre vert embereket, az interneten
százszámra található felvételeken látható megalázott, megvert idős embereket, nőket, lányokat, gyermekeket, a leterített külföldi diákokat, honfitársainkat. Azt, akit kétszer közvetlen közelről lőttek meg gumisöréttel, akit megvertek és a telefonját is ellopták a Gyurcsány család tanítványai. Azokat a diáklányokat, akiket a Dohány utcai lovasroham taposott majdnem halálra, azokat a lányokat, akiket a Mária utcába belőtt irdatlan mennyiségű mérgező könnygáz döntött le iszonyú kínokat okozva. Azokat a Magyar honfitársainkat, akiket a világon máshol nem engedélyezett mérgező, rákkeltő könnygázgránáttal lövöldöztek meg, és napokig köhögési rohamaik, véres köpeteik voltak.

Azokat a hazájukat szerető embereket, hazafiakat, akiket, 2006. október 23. medve bunkó módon a parlamentben poénkodott, Papp Lajos professzor óta minden nemzeti ünnepen bántalmaznak, meghurcolnak. Révész Máriuszt, akinek a nevével és bántalmazásakor elszenvedett sérülésével a liberális magtalan urat, akit a Gyurcsány-droid pajzzsal taszigált, Morvai Krisztinát, akit, mivel addig nem volt balhé, megtámadtak a gyurcsányférgek, a rendszeresen meghurcolt Budaházy Györgyöt, Torockai Lászlót, Gonda Lászlót, Novák Elődöt, Lévay Attilát és minden olyan a felsorolásban most nem szereplő honfitársunkat, akiket azért bántalmaztak, mert volt bennük kurázsi, mindannyiunk helyett kiálltak, ki mertek állni.

Rovatok: 
Politika