Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Kárpát-Medencei Újságírók Egyesületének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Soltész Irén
  szerkesztő
Takács Mária
  szerkesztő/admin
Polonkai Attila
Hollósi-Simon István

  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

Mi történik Magyarországon, ilyen vezetéssel? 1.- rész

Tiborc
Tiborc képe

   Pár mondat erejéig vissza szeretnék menni arra az időszakra, amikor nagyban zajlott a termelőerők tönkretétele és újraosztása.
A gyárakat, termelőüzemeket eladták, a földeket szétosztották a kárpótlási jegyek segítségével. Az eladott termelőerőket az új tulajok már akkor is némi pénzért lerombolták, akit lehetett lerokkantosítottak, elküldték nyugdíjba, a maradékot meg az alakuló újgazdagék alkalmazták.
  Ilyen körülmények között Orbán egyre jobban élte világát. Szerintem már akkor eldőlt kis csoportjukban, hogy a biztos támaszt a labdarúgás még népszerűbbé tételével, a keresztény emberek, hívők maguk mellé állításával tudják hazugságokkal megnyerni.  Osztottak, szoroztak, és kiderült, hogy később egy kis rásegítéssel egy kis osztogatással ennyi ember bőven elég a hatalomba segítéshez, és annak megtartásához. Ez, ugye, be is következett, és ez olyan jól sikerült, hogy már sok minden a kezükbe került.

  Szeretnék erre egy kis példát írni.  Én a Fidesz születésekor a Magyar Rádióban dolgoztam, hangjátékokat vettem fel. Ez odáig fajult, hogy már a második Nívó díjat kaptam, amikor a munkaügy felhívott, hogy jár nekem az echózás minden előnyével. Persze hogy kaptam rajta, főleg azért is, hogy az állami munkám mellett dolgozhattam a Calypso rádióban is. Dolgoztam is kora hajnaltól késő éjjelig. A pénzt meg eltettem a feleségem jóváhagyásával a Tüzép telepből alakult Baumag nevű pénzintézetbe. Akkor sokat hajtogatták, hogy tegyen az ember félre nyugdíjas éveire, jó lesz az akkor.
   Hát én félre is tettem, már csak azért is, mert akkor is tombolt az infláció. De tomboltak a politikusok is, és hát hiába volt a Baumagnak a tulajdonában maradék téglagyár, fatelep, Parádsasvári kastélyszálló, a pénzünket eltették valahova. A felszámoló felszámolt évtizedeken át, jó fizetésért, de mi nem láttunk belőle egy fityinget sem. A politikának ez volt a próba, és sikerült!
   Már évek óta Orbánék igazgatták az országot, amikor sok álmatlan éjszaka után feljelentést tettem Baumag ügyben. Három évig tartottak a perek, amikor a bíró kihirdette, hogy megnyertük a pert, visszakapjuk a pénzünket kamatostul. Azt viszont elfelejtettem megemlíteni, hogy a Baumag főbb vezetői akkor már más ügyeik miatt, börtönből irányították az ügyeiket. Ráadásul a muzeális Magyar Rádiót is sikerült már tönkretenni, és a szép és jó stúdiók ott árválkodtak szétbarmolva a Bródy Sándor utcában, ahol ráadásul fizetni sem kellett sem a területéért, sem az épületéért sem.
   Visszatérve a bíróságra, a bűnösök a börtönből fellebbeztek, a Fidesztől jött egy másik vezető, és ugyanaz a bíró másodfokon elítélt - engem. Még most sem tudom, miért kellett nekünk négy és félmilliót fizetni, de két héten belül. Később gondolkodtam el, hogy ez az ítélet talán nem is nekem szólt, hanem azoknak, akiknek példát kellett statuálni.
Szerencsére sem infarktust, sem agyvérzést nem kaptam, de az idegrendszeremben valami tönkrement. És ez csak egy példa, amit sikerült túlélnünk.

Rovatok: 
Füstölgéseim