Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Kárpát-Medencei Újságírók Egyesületének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Soltész Irén
  szerkesztő
Takács Mária
  szerkesztő/admin
Polonkai Attila
Hollósi-Simon István

  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

Ne mérgelődjetek, ne mérgezzétek magatok !

Mezei István
Mezei István képe

    Igaz, hogy rendőreink, akik egyébként a törvényesség és erkölcsünk őrei, cinikus mosollyal a szájukon a bíróságok előtt büntetlenül hamisan tanúskodnak, miután megesküdtek a bibliára, köztársaságra, és az édesanyjuk lelki üdvére, vagy ami épp aktuális, de ne mérgelődjetek, ne mérgezzétek magatok! Ha gumibottal verik az egyik orcátok, tartsátok oda a másikat, vagy a még ép szemetek!  Ne tegyétek meg azt a szívességet ellenségeiteknek és ellenfeleiteknek, hogy harag vagy gyűlölet töltse el lelketek, és méreggel telítődjön az életetek.

   Mily bölcs a magyar nyelv, a mérgelődés szavunkban benne van minden ősi tapasztalat,  mély, pszichológiai és biológiai tudás, megérzés. Olyan káros lelki folyamat ez, melynek során az indulat, a harag és a bosszúság, melyet mások miatt érzünk, bumerángként ellenünk fordul, és testileg, lelkileg megbetegít bennünket. Viselkedési-és emésztési zavarok lépnek fel. És már fel is bukkant egy másik ősi szó és parancsolat: Ne emésszétek magatok!

   A ma még megoldhatatlan, vagy annak tűnő jelenségek ellen küzdve ne őrlődjetek fel!          Jobb évek hajnala pirkad már, őrizzétek meg egészségben magatok!

          Rossz hírünk miatt már az olasz maffiózók és amerikai „családjaik” fontolgatják, hogy belépnek valamelyik magyarországi pártba, mert akkor bármit megtehetnek következmények nélkül, de ne zsörtölődjetek! Jól jön az idegen tőke. Itt nem büntetik a milliárdos adócsalást, legális iparággá fejlődött a számlagyártás, és még EU-s pénzhez is könnyen juthatnak hozzá a magyar állampolgárságú Al Caponék saját tőkebirodalmukat erősítve. De ne mérgelődjetek, ne mérgezzétek magatok! Nem tudták, mit cselekednek, mondják ők a bíróságokon, és ezt azok el is fogadják ezt mentségnek.

              Nálunk a pedofil gyermekgyilkos, miután megígérte, hogy többet nem követ el ilyet a huncut, a vizsgálat alatt visszafogta magát, megdicsőülve szabad lábra kerülhet. Az vesse rá az első követ, aki még nem tett ilyet. Egyébként is a nyomozás során együttműködő magatartást tanúsított, akár csak a zsarolók és pályázati pénzekkel seftelők, politikusok, képviselők, polgármesterek. A leleplező tégla szerepkörét öltik magukra, amikor bűncselekményeik egy rejtett magnó-vagy videofelvétel miatt napvilágra kerülnek. Már nyomdakész közös művűk, a nagy magyar sorsregény: A címe: Hogyan lehet büntetlenül kifosztani egy országot és népet politikai és jogi segédlettel.  Hessegessétek el a negatív gondolatokat, mert csak ártotok magatoknak! Hiába gazdagondnak meg ők, vigasztaljon benneteket a tudat, úgy járnak majd, mint az a bizonyos teve, amikor át akart férkőzni a tű fokán. Csak még sokáig óvja és védje őket az a jó ügyvéd bácsik! Ha a Tesco-ban egy cigánygyerek lop két tábla csokoládét, és előtte már volt pár szabálysértése, azonnal lesittelik, de 3o-4o millió forintos sikkasztók és szélhámosok ügyeit addig húzzák, halasztják, míg ügyük elévül. Másképp és gyorsabban peregnek le náluk a politikai homokórák, mint másutt.

      Ne mérgelődjetek, szeressetek egyetek, igyatok, éljetek! Igaz, hogy egy globális vegyipari összeesküvés csapdájában vergődik már a fél világ. A vegyszeres gyomirtókkal kezelt és betegségeket kiváltó élelmiszerek után a vegyipar előállította méregdrága gyógyszerekkel tömjük a gyomrunk. Élet és gyógyulás helyett lassan adagolt halált veszünk magunkhoz mindkét oldalról, de úgy csepegtetve, hogy belőlünk és családunkból minél több pénzt kipréselhessenek. Ne mérgelődjetek, csak fogyasszátok továbbra is nyugodtan az ólmozott paprikát, a tasakban lötyögő vizezett francia tejet, a nyálkás húsú, tápos csirkét, permetezett gyümölcsöt és a többi tartósított szemetet. Csak nézzétek a tévében a sok véres krimit és horrort, bárgyú celebeket, okosodjatok a kvízjátékokon, és lelkesedjetek az amerikai háborús baromságok felett. Mi még hősies, szovjet filmeken nevelkedtünk fel, ők is mindig győztek, és nekik sem fogyott el a sose a töltényük.

     Ne búsuljatok, ha előttetek és gyermekeitek előtt zárva minden nagy - vagy kiskapu, mert nyitva előttetek egész Európa és a nagyvilág, és mehettek! Nem vehetik el tőletek a jó könyv élményét, a szép vers, a zene és szerelem csodáját és gyermekeitek, unokáitok szépségét. Most még csak várjatok! Hiába a hatalom, a pénz s a pompa, mindennek egy sora van, egy helyre kerül, a szemétbe.

                                                                                         

                                                

 

 

Rovatok: 
Egyéb