Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Kárpát-Medencei Újságírók Egyesületének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Konzili Edit
  főszerkesztő-helyettes
Soltész Irén
  szerkesztő/admin
Polonkai Attila
  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

Pünkösdkor

Marika Lovász
Marika Lovász képe

Ma átmentem a nagyszüleim sírját is letakarítani, mert tudod, hozzájuk már csak évente egyszer mennek a látogatók, hogy pár szál virágot, vagy éppen egy sírcsokrot az ő nyughelyükre is letegyenek. Aztán az elszáradt virágokat már nem takarítja le senki. Mindenesetre ma rendbe tettem, s amíg munkálkodtam rám köszönt a tisztelendő úr!
-  Erős vár a mi Istenünk Katika! Érdeklődöm hogy van? A feleségem említette, hogy lebetegedett. Tudok valamiben segíteni? Tudom, hogy ilyenkor még egy jó szó is számít. Erőt ad, az erőtlenségben. Otthon nincs szüksége segítségre? Átküldeném a gyermeket, ha bármire szüksége volna.
Istenem! Ilyenkor mindig arra gondolok Papókám küldi nekem a segítséget onnan fentről, mert valóban könnyebb lett a teher a beszélgetés után. Másnap kora estefelé becsengettek otthonomba.
- Csókolom Katika néni... áll egy fiatalember az ajtóban. Apa mondta, ha szeretnék egy kicsi jót tenni, nézzek be, hátha kell valamit segíteni.
Jól ismerem őt! Hiszen ő Dórikám plátói szerelme, beinvitáltam hát.
- Gyere be kedves! Éppen ma sütöttem palacsintát, megkínálhatlak? Foglalj helyet. Örülök, hogy eljöttél, tudod leszedhetnéd nekem a függönyöket mosásra, és feltehetnéd a váltó tiszta függönyöket. Aki eddig segített nem tud jönni, mert a szolgálata nagyon messzire vitte. De nem most Fricikém, mert előtte megpucolnám az ablakokat is. Mikor tudnál megint eljönni?
- Általában pénteken korábban jövök haza a suliból, ha az jó, szivesen átjövök.
- Csomagolok pár palacsintát, vigyél anyuéknak is. És pénteken várlak kedves. Isten áldjon...
Pénteken, ahogy megbeszéltük időben érkezett . Nagyon ügyes volt, hamar végzett a függöny cserével. Gondoltam sütök egy tepsi máglyarakást, azt apukája és a család nagyon szereti. Míg becsomagoltam, türelmesen várakozott, de éreztem, hogy szeretne valamit kérni, vagy mondani, vagy...
- Katika néni! Kérdezhetek?
- Persze! Kérdezz csak.
- A Dóriról lenne szó! Katika nénivel láttam először a templomba, és eléggé elragadta a tekintetemet. Megcsábolt. Olyan szép lány! És kedvesnek is tűnt, ahogyan rám mosolygott, én mégsem merem megszólítani! Arra gondoltam Katika néni segíthetne nekem legalább a tanácsaival, mit tegyek, nagyon szeretném őt megismerni. Félek attól, hogy elutasítja közeledésemet, és azt nehezen viselném el. Volt itt egy nagyon szép lány, a Baba! Tetszik ismerni?
- Csak az anyukáját ismerem, a Babát nem.
-  Őt kicsi koromtól ismertem, mégis elutasított, pedig vele jártam volna örömmel. A Dóri egy fokkal szebb, mint a Baba! és nekem kicsit kisebbségi érzésem van. Ha megszólítom őt, és elküld a fenébe, az nagyon rosszul esne. Nem puhatolná ki Katika néni, mit szólna ahhoz, hogy közelebbről is megismerkedjünk. Sokkal közelebbről ...
- Ezt hamarosan megtudhatod kedves, most pünkösdkor jön haza, azt írta megint szeretne elmenni a templomba is, szóval lesz lehetőséged a találkozásra. De ez már nem az én dolgom. Nyugodtan szólítsd meg, akkor is, ha nem akar közelebbről megismerkedni veled. Dórika egy rendkívül intelligens lány, nemcsak szép, eszes is, és rendkívül jól nevelt! Elutasítani nem fog, abban biztos vagyok. A jó modor nála mindenek felett van. Imátkozom majd, hogy ne csalódjatok egymásba! Köszönöm, hogy segítségemre voltál. A sütit küldöm a családnak.
... És örülnék ha eljönnél máskor is!

Például Dórikával kettesben ... éppen Pünkösdkor

 
Rovatok: 
Irodalom