Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Kárpát-Medencei Újságírók Egyesületének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Konzili Edit
  főszerkesztő-helyettes
Soltész Irén
  szerkesztő/admin
Polonkai Attila
  webadmin

Kiadványok
























 

Jelenlegi hely

Rigó Jancsi recept

zsuzsa
zsuzsa képe

Hozzávalók
A tésztához

160 g kristálycukor
160 g liszt
40 g kakaópor
8 db tojás
étcsokoládé

A töltelékhez

100 g porcukor
80 g kakaópor
10 g oldott zselatin
6 dl tejszín
Elkészítés

A tésztához 8 tojásból, kristálycukorból, lisztből és a kakaóporból csokoládés piskótafelvertet készítünk, melyet vajazott-lisztezett tepsiben kisütünk. Kihűlés után a piskótát lapjában kettévágjuk. A felső lapot olvasztott étcsokoládéval áthúzzuk, dermedés után 4x4 cm-es négyzetekre vágjuk.
A töltelékhez verjük kemény habbá a tejszínt, keverjük be a porcukorral elkevert kakaóval, és adjuk hozzá az olvasztott zselatint. Az így elkészített krémet a tészta másik felére kenjük, szilárdulás után ráhelyezzük a csokoládés négyzetalakú tetőlapokat. Tálaláskor meleg vízbe mártott késsel szeleteljük.

Rovatok: 
Alkotások