Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Kárpát-Medencei Újságírók Egyesületének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Konzili Edit
  főszerkesztő-helyettes
Soltész Irén
  szerkesztő/admin
Polonkai Attila
  webadmin

Kiadványok
























 

Jelenlegi hely

Roppanós, tepsis zöldbab fűszeresen, baconnel sütve

Főadmin
Főadmin képe

A friss, üde, harsogó zöldbab könnyed vacsora vagy különleges, ínyenc köret is lehet. Készíthetsz hozzá mártogatóst, de akár salátával is kínálhatod. Friss zöldbabból a legjobb, de a fagyasztottat is bátran felhasználhatod.

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg zöldbab
5 szelet bacon
1 teáskanál citromhéj
1 gerezd fokhagyma
0.5 dl olívaolaj

bors

Elkészítés:

A zöldbabot a végeit csipkedd le. Dobd fél-egy percre forrásban lévő vízbe, majd öblítsd le hideg vízzel, és rendezd egy tűzálló tálba. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, reszelt citromhéjjal, pépesített fokhagymával, és locsold meg vele a zöldbabot. A kezeddel kicsit össze is forgathatod, és szórd rá az apróra vágott bacont. Told a forró a sütőbe, majd süsd meg 12-15 perc alatt. Akkor az igazi, ha nem lesz túl puha. Amennyiben szereted csípősen, szórj rá chilit is. 
 

Rovatok: 
Alkotások