Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Kárpát-Medencei Újságírók Egyesületének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Graholy Zoé
  főszerkesztő-helyettes
Soltész Irén
  szerkesztő/admin
Polonkai Attila
  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

Tudod mi a Haza?

szeda2
szeda2 képe

A Haza ott van ahol megfogantál anyád méhében, megszülettél és boldogan vártak szüleid.
     Van egy otthonod, ahol felnevelkedtél és van hová hazamenned és biztonságban érezheted magad. Ott él a családod, a testvéreid, a rokonságod, barátaid.
Van egy városod, ahol a házatok áll és egy országod, ahol boldogan élhetsz. Ezt remélheted.
Viszont, ott vár sok Magyar ember. Várják, hogy felnőj. Az emberek, a társaid, akik szebb és jobb jövőről álmodnak, mint amiben élnek. Mert nincs mindenki megelégedve az életével még akkor sem, ha úgy látszik.
     De te megszülettél és sok hasonló társaddal egyetemben, lehetőséget kapsz, és kaptok arra, hogy a nép, a szüleitek, a te álmaidat megvalósítsd, ha felnősz!
     Ha leszel olyan bátor, merész és akarsz is tenni azért, s ebben ki tudj tartani, hogy egy igazi Magyar Hazád lehessen, ahol az emberek boldogok, jóra törekvők, nem csak a maguk hasznát nézők, hanem a másokét is.
     Erről álmodni lehet, de megvalósítani az álmunkat és tanulni, hogy egyszer egy igazi vezetővé tudj válni, ez komoly dolog. Embert próbáló. Erre tudatosan kell készülni, építkezni, már fiatal kortól. Egy biztos alapra felrakni az első téglát...
Mi az a biztos alap?
     Minden háznak, amit építenek, az alap határozza meg, hogy meddig fog állni. Mennyi időt bír ki, hány évig tudja tartani a téglákat, amiket rá pakolnak, meg bírnia kell a nehéz tetőt. Ki kell tartania ha árvíz mossa az alját, vagy esetleg szélvihar akarja ledönteni. Ki kell bírnia stabilan, erősen kell állnia ahhoz, hogy elvégezhesse a feladatát amire rendelve van.
     Amikor készen van a ház, utána megállsz, hátrébb lépsz, szemléled a művedet. Majd kijavítod a hibákat – mert lesznek hibák-. De a végeredmény a lényeg. Egy gyönyörű, erős, szép ház, egy otthon, ahol boldogan élhet mindenki.
     Ez az eredmény elhozhatja a földi életünkbe a szépet, a jót, a megbecsülést. Itt dől el milyen emberré akarsz válni. Építő, vagy romboló?
     Amikor megerősödsz, fel kell venned a harcot azzal aki le akarja rombolni mindazt, amit felépítettél. Persze, ha hagyod.
     Tőled függ, hogy mit tehet meg és mit nem. Ezt tudnod kell. De ha felismered, megismered ki az és mi az, ami, vagy aki rombol, tudni fogod, mit kell tenned. Figyelj a belső, halk hangra és hallgass rá. Légy nyugodt, minden rendben lesz.
Elárulok egy titkot:
Az igazi Haza bennünk él, a bensőnkben, a szívünk egy kis rejtett zugában. Jól vigyázz rá, és minden féltett kincsnél jobban őrizd meg a szívedet, mert onnan indul ki az élet…!
Kutasd, tudd meg e szavak értelmét, hogy bölcs emberré válhass!
Ez nem mese, ez egy igazi valóság ha, te is akarod... Akarod?

 

Debrecen, 2019.07.04. 

Rovatok: 
PÁLYÁZATOK