Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Kárpát-Medencei Újságírók Egyesületének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Soltész Irén
  szerkesztő
Takács Mária
  szerkesztő/admin
Polonkai Attila
Hollósi-Simon István

  webadmin

Kiadványok




















































































 

Jelenlegi hely

Vendégváró melegszendvicsek

Főadmin
Főadmin képe

Szalonnás-tojásos reggeli kenyérhajó

Hozzávalók:  1 bagett,  5 nagyobb tojás,  1/3 csésze tejszín vagy tej, 10 dkg bacon kockákra vágva és megpirítva,  10 dkg reszelt sajt,  2 újhagyma, vékonyra szeletelve

Így készítsd el: Egy tálban keverd össze a tojásokat, a tejszínt, a szalonnakockákat, a sajtot és a hagymát. Vágj egy nagy téglalapot a kenyér tetejébe, és szedd ki az alatta levő kenyérbelet. Kanalazd a tojásos keveréket a bagett belsejébe, és 175 Celsius-fokos sütőben süsd 25 percig, majd melegen tálald.

Pizzás kenyérhajó

Hozzávalók: 1 bagett,  22 dkg mozzarella sajt, 2 dl pizzaszósz, 10 pepperoni kolbászdarab

Így készítsd el: Vágd be téglalap alakban a bagett tetejét, majd szedd ki a kenyérbelet. Béleld ki az alját mozzarellaszeletekkel, kanalazz rá pizzaszószt, majd egy újabb réteg mozzarella, végül pedig a pepperoni kolbászkák. 175 Celsius-fokos sütőben süsd 25 percig, és forrón tálald.

Húsgolyós kenyérhajó

Hozzávalók: 25 dkg darált marhahús,  25 dkg olasz kolbász,  3 csésze bazsalikomos paradicsomszósz,  1 bagett,  3 csésze reszelt mozzarella,  1 csésze reszelt parmezán, a fele a húsgolyókhoz, a másik fele a kenyérhajó tetejére,  1 tojás,  1/2 csésze zsemlemorzsa,  1/2 csésze víz 2 evőkanál szárított bazsalikom, 1 teáskanál fokhagymapor, 1/2 teáskanál só, 1/2 teáskanál őrölt bors

Így készítsd el: Keverd össze a darált húst, az apróra vágott olasz kolbászt, a sót, a borsot, a bazsalikomot, a parmezán felét, a tojást, a zsemlemorzsát, és a vizet, amíg jól formázható masszát nem kapsz. Készíts a masszából húsgombócokat, és kiolajozott serpenyőben süsd őket barnára. Öntsd le a felesleges zsírt, majd add a húsgombócokhoz a paradicsomszószt, és rotyogtasd még 15 percig. Vágj egy téglalapot a bagett tetejébe, és szedd ki a kenyérbél egy részét. Béleld ki a nyílást a mozzarella felével, majd tedd rá a húsgolyókat, kanalazd rá a paradicsomszószt, végül pedig zárd a sort a mozzarellával és a parmezánnal. 180 Celsius-fokos sütőben 25 percig süsd, és még forrón tálald.

Süss ke­nye­ret lá­bos­ban, da­gasz­ta­nod sem kell

Ha gyorsan szeretnél egy finom ropogós kenyeret a vacsorához, ezt süsd meg. Nagyon egyszerű az elkészítése és az íze össze sem hasonlítható a boltban vásárolt kenyérével.

Hozzávalók:, 3 csésze liszt,  1,5 csésze hideg víz,  1 csapott mokkáskanál szárított élesztő,  ½ csapott teáskanál só.

Elkészítés: Öntsd a tálba a lisztet, az élesztőt, sót és keverd össze. Lassan öntsd hozzá a vizet és folyamatosan keverd egy fakanállal. Amikor összeállt a tészta, takard le és hagyd 12 órán át pihenni.. A tésztát vedd ki a tálból és hajtogasd át gombócformára, majd lisztezd be. Hagyd kelni 30 percig Melegítsd elő a sütőt 250 fokra. Tedd egy jénai tálba a kenyértésztát, majd lefedve tedd a sütőbe és süsd 30 percig. Vedd le a tetőt és hagyd még sülni 15 percig.                                             

Szó­da­bi­kar­bó­nás  ír ke­nyér

Élesztő helyett szódabikarbónával, dagasztás helyett gyors gyúrással gyönyörű, ropogós cipókat süthetsz!  Egy bögre segítségével kimérheted a hozzávalókat!
Hozzávalók: 3 ½ bögre liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál só, 1/2 bögre tej
Így készítsd: Alaposan gyúrd össze a hozzávalókat. Formázd csinos kis cipóvá, vagdosd be kissé a tetejét. Helyezd sütőformába vagy serpenyőbe, majd 180 fokon süsd ropogósra!