Falunap lesz a hétvégén,
lesz itt eszem-iszom, dínom-dánom,
bizony én is nagyon várom.
Csirke, kakas, malacka bekerül a fazékba.
Szürke marha, magyar fajta,
és birka, a racka lesz a jó pörkölt alapja!
Vörösbor is kell majd hozzá,
ettől lesz az íze pompás.
Birkapörkölt rotyog az egyik bográcsba',
a másikban szürke marha.
Sok hagymától lesz sűrű a szaftja,
rajta finom kalocsai paprika,
aki csak megkóstolja, a tíz ujját mind megnyalja.
Minden szakácsnak van egy titkos fűszere,
amitől egyedi az ő étele.
Bors, köménymag, fokhagyma
belekerül titokba'.
Grillcsirke és töltött kacsa
gőzölög az asztalon,
mellette egy fatálon
főtt füstölt csülkök, sült oldalasok
hívogatnak illatukkal oly íncsiklandón.
Amott egy hatalmas fazékban
fő a töltött káposzta,
száll a széllel a finom illata,
tejföllel vagy anélkül,
de mindenki megkóstolja.
Sok-sok étel a terített asztalon,
hozzá finom házikenyér,
ettől hízik a falunép.
El is fogy hamar a sok finomság a bográcsokból!
Falunapunk nagyon jól sikerült,
ettünk, ittunk, sokat nevettünk.
jövőre is újra megrendezzük.